De TreeTruck kan zwaar beladen worden maar blijft gemakkelijk manoeuvreerbaar, mede dankzij de brede terreinbanden en de brede handgreep. Er wordt niet alleen tijdwinst geboekt met deze ergonomische manier van werken maar ook wordt lichaamsslijtage voorkomen.

Door takken op de TreeTruck te laden en deze vóór de versnipperaar te plaatsen, kan de gebruiker de takken vanaf heuphoogte in de versnipperaar laden.

Bij genoeg ruimte op de route kunnen de rongen in de brede positie gezet worden waardoor tot 4 stère aan takken in één keer getransporteerd kunnen worden.

Haardhout op 1 meter lengte kan in grotere hoeveelheden naar de droogplaats gereden worden.

Met de Chipperbag kan 335 liter snippers vervoerd worden. Doordat de gebruiker op de grond staat en met de brede handgreep de TreeTruck achterwaarts de rijplanken op kan duwen is hier relatief weinig moeite voor nodig. De brede terreinbanden zorgen er voor dat de lading desgewenst over de reeds gestorte snippers tot voorin de aanhanger gereden kan worden.

De TreeTruck wordt verticaal gezet en de onderste lus van de Chipperbag wordt vastgehouden en opwaarts getild terwijl de TreeTruck weer in horizontale positie geplaatst wordt. Ondertussen worden de snippers gelost en kan een nieuwe lading gehaald worden.

Jongen bomen kunnen met de TreeTruck eenvoudig tot aan het plantgat gebracht worden en in positie worden gebracht.